Kleuter nieuws

Marloes van Os geslaagd assistent niveau 1

Terwijl de kleuters op maandag 29 juni 2015 een diploma kregen voor het goede gymmen, was er ook een diploma voor assistent bij de kleuters Marloes van Os!

 

Marloes helpt mij al vanaf dat ik begonnen ben met het geven van de kleutergymlessen nu bijna 2 jaar geleden. In september 2014 vroeg ik aan Marloes hoe zij het zou vinden om mee te doen aan de assistentencursus niveau 1 om zo meer te leren over het helpen tijdens de gymlessen. Leergierig als ze is, wilde ze dat wel! Het hele seizoen heeft Marloes diverse opdrachten uitgevoerd en dit resulteerde in een mooi diploma dat zij op maandag 29 juni in ontvangst mocht nemen!

1

Van harte gefeliciteerd Marloes!

 

Doordat Marloes na de zomervakantie naar de middelbare school gaat, zal zij stoppen met het assisteren. Mocht zij in de toekomst weer meer tijd krijgen, hopen we haar natuurlijk weer te mogen verwelkomen!

==

Diploma-les bij de kleutergym

 

Op maandag 29 juni was een bijzondere gymles bij de kleuters van Oliveo Gymnastiek. Namelijk een heuse diploma-les! Op de 4 onderdelen draaien, evenwicht, kracht en met materiaal moesten de kinderen 2 opdrachten uitvoeren.

bdfb25f787a1772faf9a5cf11d1fbd2f

Als de kinderen de opdrachten goed uitgevoerd hadden, mochten zij een sticker plakken! Aan het einde van de les gingen alle kinderen met een mooi diploma naar huis!

Untitled

==

De paashaas op bezoek bij de kleuters van Oliveo Gymnastiek

Maandag 30 maart was een bijzondere gymles voor de kleuters! Deze les kwam namelijk de paashaas op bezoek! De paashaas had natuurlijk ook eieren verstopt, maar voordat we die gingen zoeken, hebben we allemaal spelletjes gedaan.

Eerst goed warm worden met het spel ´Paashaas wordt wakker´. Een paar dappere kinderen durfden de paashaas wakker te maken, om vervolgens snel weg te rennen, omdat de paashaas hen anders kon tikken.

Na dit tikspel werd de groep in 4-en verdeeld. Voor één keer gymden de jongere en de oudere kleuters samen. Elk groepje begon bij een ander onderdeel en telkens werd er na een bepaalde tijd gewisseld.

Eierpoepen:

Met een ei (tennisbal) tussen je benen naar de overkant springen, om daar het ei veilig in de bak te laten vallen.

1

Eierrace:

Met een ei op een lepel een parcours afleggen; over de slingerslang, slalommen en ook nog door de tunnel kruipen!

2

Eieren gooien:

De eieren moesten in de mand gegooid worden, maar kijk uit dat hij er niet naast valt!

3

Springen als een paashaas:

Op de tumblingbaan heerlijk rennen en springen!

4

Hierna mochten de kinderen met hun ouders samen paaseieren gaan zoeken. De paashaas had allemaal kartonnen eieren verstopt met de letters P, A, S, E, N. Als het woord Pasen was gemaakt, mochten de kinderen deze ruilen voor een chocolade paasei!

6

5

Op het einde kregen alle kinderen ook nog een mooie paaskleurplaat mee naar huis. Al met al een geslaagde les! Hopelijk wil de paashaas volgend jaar weer langs komen!


Sinds de zomervakantie heb ik de kleutergymles van Annelies overgenomen. Een nieuwe uitdaging voor mij! Ik geef al jaren turnles, heb op de basisschool lesgegeven aan de kleuters en heb zelf ondertussen ook een kleuterzoon, maar kleutergymles geven, dat is ook voor mij nieuw, maar wel enorm leuk om te doen!

We zijn (nu nog) met een klein clubje kleuters. Door de wisseling van de dag (van dinsdag naar de maandagmiddag) zijn een flink aantal kleuters afgehaakt. Maar desalniettemin zijn deze kleuters erg fanatiek en bezoeken zij zeer trouw de lessen!
In de maand december van 2013 waren er 2 bijzondere lessen:

Op 2 december was er pietengym; op het dak klimmen, over het dak lopen met een zak vol cadeautjes over je schouder, pakjes in de schoorsteen gooien etc. Dit alles met op de achtergrond vrolijke sinterklaasmuziek. Alle kleuters kregen na afloop van de les een mooi pietendiploma mee naar huis.
Foto’s

Op de laatste maandag voor de kerstvakantie, 16 december, mochten mama, papa, oma etc meedoen!
Foto’s

Ook in 2014 staan er weer leuke activiteiten op het programma; zo zullen de kleuters nog een aantal keer een diploma krijgen voor de (nieuwe) dingen die ze geleerd en geoefend hebben, zal er nogmaals een les georganiseerd worden waarbij de ouders en opa’s en oma’s mee mogen doen en in november zal de grote jubileumshow plaatsvinden waar ook de kleuters hun steentje bij zullen gaan dragen!
Wij zijn altijd op zoek naar nog meer fanatieke kleuters! Alle jongens en meisjes van 3 tot 5 jaar die van lekker bewegen houden zijn van harte welkom op maandagmiddag om 16.00 uur in het Baken.

Groeten,
Jamina van den Ende