Zomerkamp


De KNGU Zomerkampen organiseren elk jaar 7 weken lang kampen in de bossen van Beekbergen. Dit jaar gaan wij als Oliveo samen met turnvereniging K&V op kamp in de 4de kampweek, van 21 t/m 27 juli. Op het kamp gaan we de hele week super leuke dingen doen. Met leeftijdsgenootjes doe je bijvoorbeeld spellen in het bos, ga je griezelen, liedjes zingen bij het kampvuur, keten en natuurlijk heel veel plezier maken.

Een weekje Zomerkamp

Zondag 14.30: Afgeladen auto’s komen aan bij het kampterrein in Beekbergen. Iedereen loopt met volle tassen en slaapzakken nog wat onwennig rond.

Aangekomen op het kampterrein wordt er snel op zoek gegaan naar het (tenten)dorp waar de kinderen de rest van de week slapen, spelletjes doen, eten en heel veel zullen zingen. Nadat het dorp en de juiste tent is gevonden, wordt het luchtbed opgepompt en het bed opgemaakt. De eerste contacten met de tentgenootjes worden gelegd en al snel wordt de Blokhut ontdekt met lekkere snoepjes en mooie truien en T-shirts voor de kinderen en een lekker bakkie koffie voor de wegbrengers.

Om 15.45 wordt nog snel even de dorpsyell ingestudeerd en alle wegbrengers gaan naar het Amfitheater voor de grootse opening. Om 16.00 stroomt de grote tent vol met zingende en joelende kinderen. Alle dorpen worden voorgesteld en de week is begonnen. Daarna wordt er afscheid genomen en voor het laatst geknuffeld, waarna het feest echt kan beginnen.

Leuke kennismaking spelletjes worden gespeeld om iedereen uit het dorp beter te leren kennen. De tractor komt voor de eerste keer langs om het eten en het afwaswater te brengen. En dan na een drukke dag vol nieuwe indrukken met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes is het eindelijk tijd om naar bed te gaan en lekker te gaan slapen……..alhoewel slapen??

De rest van de week worden er:
Waterspelletjes gespeeld,
Grote smokkelspelen in het bos,
Er wordt gegymd en gedanst,
Knutselen en schminken hoort er ook bij
Gaan we naar het zwembad
De mika’s en de ouka’s gaan een dagje de stad in en een avond naar de disco Pampus, waar de ouka’s ook nog zullen blijven slapen.
Veel gelachen in de tenten tot in de late uurtjes

Op zaterdag is het feest weer voorbij. Na een week lang genieten, spelletjes doen, gymmen en/of dansen wordt er afscheid genomen van de nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Een beetje moe is iedereen wel, maar het was een week om nooit te vergeten. Volgend jaar zeker weer!!!

Neem ook eens een kijkje op www.zoka.nl voor o.a. foto’s van voorgaande kampen.

Wil je meer informatie over het zomerkamp en hoe je je aan kan melden, stuur dan een mailtje naar

Oliveo.kv.zomerkamp@gmail.com