Jongens turnen

Jongensturnen wordt steeds populairder onder de jeugd. Bij Oliveo kunnen jongens terecht voor uitdagende trainingen.

Op woensdag trainen de jongens in de leeftijd 5 tot 9 jaar van 17.15 uur tot 18.15 uur aan de Goudenregensingel. Daarna, van 18.15 uur tot 19.30 uur, turnen de oudere jongens (10+). Je kunt dus al vanaf 5 jaar terecht bij Oliveo voor jongensturnen.

Sportiviteit en gezelligheid staan tijdens de trainingen voorop. De les is zo opgebouwd dat elk kind op zijn eigen niveau uitgedaagd wordt om te bewegen. We werken aan de basisvormen van het turnen; de streksprong, handstand, koprol, steunzwaaien en zwaaien in hang. Daarnaast oefenen we natuurlijk op de radslag of een coole salto. De jongensonderdelen staan centraal. Dit zijn onder andere: de lange mat, paddenstoel, ringen, trampoline, brug en rekstok. Als de tumblingbaan in de zaal aanwezig is, wordt deze ook gebruikt.

Ieder jaar zijn er twee wedstrijden. De Clubkampioenschappen en de Open Pijnackerse Springwedstrijden. Dit zijn wedstrijden van onze eigen vereniging waaraan iedereen (jong, oud, veel of weinig ervaring) mee kan doen.

Wil je lekker bewegen op de trampoline, tumblingbaan en lange mat? Ondertussen lenig en sterk worden? Kom dan eens kijken en doe mee aan een proefles. Kijk bij lestijden wanneer er lessen gegeven worden voor jouw leeftijd.

Meer informatie? Neem contact op met: Ruben Bout (ruben_bout@hotmail.com).