Meisjes selectie

Selectie Oliveo Gymnastiek

De selectie van Oliveo Gymnastiek is voor meisjes die wat meer kunnen op turngebied en het leuk vinden om dit verder te ontwikkelen. De groep bestaat op dit moment uit 32 turnsters in de leeftijd van 6 tot 16 jaar.

De meisjes die bij de selectie turnen, trainen twee keer in de week. De trainingen zijn verdeeld over 2 groepen. De groepen turnen in totaal 4 uur per week op maandag en donderdag. Bij de onderbouw groep is Irene de hoofdtrainster en bij de bovenbouw is dit Susanne.

Tijdens de trainingen wordt er hard gewerkt op de brug, balk, vloer en sprong. Dit zijn de onderdelen waar de meiden op uitkomen tijdens de wedstrijden. De turnsters komen uit op verschillende niveau’s. Bij de verplichte oefenstof is dit niveau D1 of D2 en bij de keuze oefenstof 5e en 6e divisie. Alle trainingen van de selectie worden gegeven in de gymzaal in Tolhek.

De meiden van de selectie komen uit de reactiegroep. Wanneer de leiding ziet dat een meisje meer turn talent bezit, wordt ze benaderd met de vraag of ze interesse heeft om bij de selectie te turnen. In eerste instantie gaat het om een proefperiode waarbij de trainsters beoordelen of de turnster inderdaad het juiste talent bezit en het ook leuk vindt om op een hoger niveau te turnen. Er wordt vooral op kracht, lenigheid en houdingen gelet.

De selectie van Oliveo is een gezellige club meiden die samen serieus werken aan hun talent. Wil je meer weten over de selectie? Neem dan contact op met Irene of Susanne (oliveo.wedstrijdgroep@hotmail.com)