Oliveo viert 25e keer Springwedstrijden in Pijnacker

Afgelopen zondag 11 november vierde Oliveo Gymnastiek een feestje; voor de 25e keer organiseerde de vereniging de Open Pijnackerse Springkampioenschappen (OPS). Deze individuele turnwedstrijd vond plaats in de sporthal de Viergang. Ruim 450 deelnemers, afkomstig van 14 verenigingen uit de omgeving lieten daar hun oefeningen zien.

 

Marleen van der Velden van Oliveo vertelt hoe het evenement ooit een bescheiden start kende in gymzaal het Baken. Dezelfde opzet maar met een kleine 100 deelnemers van de Pijnackerse gymverenigingen Oliveo en K&V. Intussen zijn de Springwedstrijden uitgegroeid tot een begrip in de regio.

 

“Het is een geweldig evenement waar het plezier vanaf straalt, zowel bij de organisatie als de deelnemers. Op de verschillende toestellen hebben we weer mooie oefeningen gezien.” Het unieke van de springwedstrijden is dat er op verschillende niveau’s per toestel ingeschreven kan worden; op lange mat, trampoline en kast/pegasus worden per niveau en leeftijd medailles uitgereikt. En er is één wisselbokaal (voor de hoogste dagscore). Die felbegeerde beker ging dit jaar naar Maisa Fernald (Oliveo Gymnastiek).

 

Om het feestje extra kracht bij te zetten, werden de deelnemers en hun fans op de tribune verrast met 2 indrukwekkende optredens van de Spring & Tumbling Academie Rijnmond. Ze gaven een indrukwekkende demo die gesponsord werd door vanderHelm Bedrijven B.V. uit Berkel en Rodenrijs. Het toestellenvervoer is gesponsord door L.C. Van Buytene.