Regiowedstrijden 28 maart 2015

Op zaterdag 28 maart was het voor heel wat meiden van de wedstrijdgroep een spannende dag, de regiowedstrijden vonden plaats.

Ook van de bovenbouw van de wedstrijdgroep hadden 2 meiden hun wedstrijd op deze dag. Wat voor Daphne en Marit beide erg spannend was, dit komt doordat ze voor het eerst op een regiowedstrijd hun eigen oefeningen mogen laten zien. Ze begonnen op sprong waar ze alle twee een hele nette score behaalden daarna volgde brug waar beide meiden een fantastische oefening hebben neergezet de zenuwen namen daardoor gelukkig iets af. Balk heeft Marit goed geturnd helaas is zij er 1 keer afgevallen, Daphne deed iedereen verbazen met de geweldige oefening die zijn neerzette zij heeft ook alles gehaald. Op vloer hebben zij de oefening super geturnd. Al met al kunnen we zeggen dat we trotse trainsters kunnen zijn. Daphne eindigde op de 5e plek en Marit op de 9de. Helaas konden deze meiden zich niet plaatsen voor een verdere wedstrijd.

In de ochtend was het de beurt aan de pupil 1 meiden, die voor het eerst uitkwamen op het niveau D1. Het eerste toestel was vloer. Erg spannend, want er moest een oefening op muziek geturnd worden. Alle meiden hebben een erg mooie vloer oefening geturnd. Door naar sprong, voor velen hun favoriete toestel. Dit was ook duidelijk te zien, de punten waren hier ook aardig hoog. Brug ging ook erg goed. Als laatste toestel balk, dat was wel even spannend. Met een paar kleine puntjes was ook dit toestel geslaagd.
Van de 45 meisjes totaal, gingen er maar 9 meisjes door naar de finale. Nikita werd 8e en Kaydee 9e! zij hebben zich beide geplaatst voor de finale. Merel eindigde op een 10e plaats, Noa 12e en Jill-Leann eindigde op de 13e plaats. Zij zaten er dus net buiten. Iedereen mag erg trots op zichzelf zijn.

In de middag was het de beurt aan de instap meisjes die ook uitkwamen op het niveau D1. Voor deze meisjes was het extra spannend, aangezien het de eerste officiƫle wedstrijd was.
Ook hier begonnen we op het toestel vloer. Voor een eerste keer op muziek erg goed gedaan. De toestellen sprong en brug gingen zoals geoefend. Als laatst gingen we naar het toestel balk. Dat was ook bij deze meiden behoorlijk spannend. Helaas alle drie de meiden met de koprol gevallen.
Op naar de uitslag. Er deden totaal 36 meisjes mee en maar 7 meisjes konden een finale plek bemachtigen. Isabelle werd 16e en heeft bewezen dat ze dit niveau prima aan kan. Emma haar naam werd omgeroepen, dit betekende dat zij door was naar de finale met een 7e plaats. Bente mocht zelfs naar het podium komen om haar medaille op te halen. Ze eindigde op een 4e plaats.

Alle meiden hebben erg hun best gedaan en de resultaten mogen er zijn.
Op naar 23 mei (finale pupil 1) en 20 juni (finale instap).

IMG-20150405-WA0001 IMG-20150405-WA0002 IMG-20150405-WA0003 IMG-20150405-WA0004 IMG-20150405-WA0010 IMG-20150405-WA0014

 

image1