Verslag Pijnackerse Springkampioenschappen

Zondag 12 november vond voor de 24e keer de Open Pijnackerse Springkampioenschappen plaats. Een individuele turnwedstrijd die Oliveo gymnastiek jaarlijks organiseert. In sporthal de Viergang was het een komen en gaan van gymnasten en hun supporters. Ruim 500 deelnemers, afkomstig van 14 verenigingen uit de omgeving lieten daar hun oefeningen zien.

Er werd op verschillende toestellen geturnd. De kleintjes maakten mooie koprollen op de mat en spreidsprongen op de kast. Bij de oudere deelnemers zagen we stoere salto’s en schroeven op sprong. “Prachtig om te zien, die ontwikkeling van de kinderen door de jaren heen”, zegt voorzitter Remco Korzeniewski.

Het mooie van de springwedstrijden is dat er op verschillende niveaus per toestel ingeschreven kan worden; op lange mat, trampoline en past/pegasus worden per niveau en leeftijd medailles uitgereikt. En er is een wisselbokaal. Die felbegeerde beker ging dit jaar naar Quinty de Jong van GV Neptunus uit Scheveningen.

Tevreden blikt de nieuwe voorzitter terug op zijn eerste springkampioenschappen. “Het is een hele organisatie. Ieder jaar zetten vele vrijwilligers zich in om dit mogelijk te maken in Pijnacker. Ik ben er trots op dat we dit samen kunnen creëren. Nu op naar volgend jaar. 2018 wordt ons jubileumjaar: 25 jaar springkampioenschappen in Pijnacker!”

Foto: Quinty de Jong