Vertrouwenspersoon en VOG

Klik hier voor de Gedragsregels-KNGU 

Vertrouwenspersoon Renny van Adrichem

Taakomschrijving vertrouwenspersoon gymsportvereniging Oliveo Gymnastiek

Sporten doe je voor je plezier, Oliveo wil iedereen de mogelijkheid bieden te genieten van sport. Een vereniging waarin iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht de sportcapaciteiten en culturele achtergrond. Wij willen een actieve en sportieve vereniging zijn, die op basis van goede ontwikkelingsmogelijkheden voor de leden herkend wordt als een aantrekkelijke club. Oliveo is een vereniging, waarin veel goed gebeurt, maar waarbinnen het ook kan voorkomen, dat leden/ouders van jeugdleden zich even helemaal niet thuis voelen of met een probleem rondlopen dat ze niet kwijt kunnen. Dat kan zover gaan dat er behoefte is aan een persoon waarbij men zijn hart kan luchten. Soms zal het gaan om alleen een luisterend oor, soms om de daadwerkelijke oplossing van een klacht of conflict. Al onze leiding geeft les volgens de gedragregels van de KNGU

Renny van Adrichem heeft een eigen mailadres vertrouwenspersoon@oliveogymnastiek.nl

Wie is Renny?

Mijn naam is Renny van Adrichem (61) ik woon samen met Albert Roepman en heb 4 dochters en een kleindochter. Die allemaal lid zijn of geweest zijn van Oliveo Gymnastiek.

Na mijn middelbare school opleiding ben ik de opleiding tot verpleegkundige A gaan doen. Na een korte stop toen de kinderen klein waren ben ik tot op heden nog steeds werkzaam in de zorg. Momenteel in de verpleeghuiszorg.

Tussen door heb ik mijn nivo 3 diploma van de KNGU en het MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen)diploma behaald en heb ik jaren lang turnles gegeven en lessen aan ouderen. Inmiddels ben ik gestopt met les geven en val ik alleen zo nu en dan nog in.

De reden dat ik de functie van vertrouwenspersoon binnen Oliveo Gymnastiek op mij wil nemen, ligt in mijn overtuiging dat ieder onderwerp bespreekbaar moet kunnen zijn en dat iedereen zich veilig hoort te voelen en met respect behandeld dient te worden binnen een vereniging.

Voor de betrokkene is het belangrijk dat het bespreekbaar maken van bepaald gedrag in alle vertrouwelijkheid gebeurt en dat er samen naar een oplossing wordt gezocht. Daarbij wordt alleen met andere partijen contact gezocht als de betrokken persoon (man, vrouw, jongen, meisje) daar toestemming voor geeft. Dat is waar ik als vertrouwenspersoon voor sta.

 

VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)

Eén van de middelen om seksuele intimidatie te voorkomen en daarmee een veilige sportomgeving te creëren is aanvragen van een VOG voor alle vrijwilligers die met minderjarigen werken.

Helaas kwam (en komt) kindermisbruik regelmatig in het nieuws en als gymvereniging wil je je leden zoveel mogelijk beschermen tegen dit soort gedrag. Het aanvragen van een VOG is één van de acties die je dan kunt ondernemen.

Bij Oliveo hebben alle leiding en hulpleiding een VOG ingeleverd.

Want alle kinderen, en niet alleen die van onze eigen vereniging, hebben recht op een veilige sportomgeving. Daar kunnen we samen aan werken!