Wedstrijd Zaterdag 14 Maart

=== De sportinstuif is op Zondag 17 Mei in Sporthal de Zijde Bergschenhoek.
image1

Zaterdag 14 maart hadden de pupil 2 meiden van de bovenbouw hun regio wedstrijd. Dit is toch wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Tijdens deze ronde konden de meiden zich plaatsen voor het NK D1 wat wordt gehouden op 24 mei.

Femke heeft een hele goede wedstrijd geturnd, ze turnt pas een half jaartje bij de wedstrijdgroep en heeft zich zeker bewezen op D1 niveau. Ze heeft op alle toestellen heel goed gepresteerd en ik kan toch vooral zeggen dat haar sprong het allerbeste ging deze wedstrijd. Ze werd op dit onderdeel dan ook 8e van alle meiden die mee deden.

Yasmin heeft een hele constante wedstrijd geturnd. En denk ik wel een hoop overwonnen tijdens deze wedstrijd. Op brug deed ze ons verbazen door een goede oefening neer te zetten met een ophurken die gehaald werd. Helaas ging balk niet helemaal zoals het moet maar ze mag trots zijn op de hele wedstrijd die zij heeft neergezet.

Talitha kan ik toch wel zeggen dat zij een droomwedstrijd heeft geturnd. Talitha heeft op alle onderdelen geweldige oefeningen laten zien met als uitblinker toch wel haar favoriete onderdeel vloer, hierop werd ze dan ook 6e van alle deelneemsters. Talitha is heel netjes geƫindigd op de 12e plek, en mag hier zeker heel trots op zijn.

Babette heb ik nog nooit zo zenuwachtig zien binnenkomen op een wedstrijd. Ze begon erg gespannen aan de warming up met 1 doel voor ogen een medaille winnen. Babette heeft een geweldige brug oefening laten zien met een punten totaal van 13,90 kwam ze op de 2e plek. Het doel wat ze wilde behalen is gehaald. Babette heeft zich geplaatst voor het NK turnen met een medaille op de 4e plek.

Ik kan als trotse trainster zeggen dat ik super trots ben op alle meiden. Ze hebben me allemaal zichzelf overtroffen met de oefeningen die ze hebben laten zien.

24 mei is Babette te bewonderen op het NK in Amsterdam.

image3image2